Inspiratie & Tips

 

Geföhnde haren!

Blijven in je slaap langer mooi als je een zijden kussensloop gebruikt.

Vlechten!

Als je de vlechten mooi los houdt en er hier en daar wat losse plukjes uittrekt heb je in no time een lekkere nonchalante look. Natuurlijk kun je vlechtkapsels zo simpel en ingewikkeld maken als je wilt. Extra leuk wordt het om vlechtwerk te combineren met de decoratieve haarbandjes die je deze zomer veel zult zien! Eenvoudige creaties (vlechtjes aan de zijkant, vastzetten op je achterhoofd, et cetera) kun je in je eentje af, maar bij het serieuzere werk is het wel praktisch om hulptroepen in te schakelen. Bijvoorbeeld bij de visgraatvlecht, die je aan de achterkant van je haar maakt. Niet moeilijk, maar onhandig om bij jezelf te doen. Je verdeelt het haar in twee gelijke strengen. Pak aan de buitenkant van de rechter streng en klein plukje en haal dat naar de linkerkant. Hou het daarna vast bij de streng in je linkerhand. Neem aan de buitenkant van de linkerstreng een plukje en trek dat naar de rechterkant. De beide plukjes vallen nu kruislings over elkaar heen. Ga zo door totdat het haar ‘op’ is en doe een elastiekje om het laatste restje. Pak een paar haren uit dat plukje vast en duw de rest van het haar omhoog voor een dik, los en nonchalant effect.

Zout in je haar!

Je krijgt er een toffe sexy beachlook van, maar feit is dat zout funest is voor je haar. Zeker in combinatie met zon! Het wordt droog, kwetsbaar en breekt daardoor sneller af. Toch is er een manier waarop je kunt genieten van het strand en tegelijkertijd lief bent voor je haar. Zoutkristallen hechten zich heel gemakkelijk aan je huid en je haar. Bovendien onttrekt zout vocht aan je haar, waardoor het droger en kwetsbaarder wordt en sneller breekt. Gelukkig hebben wij supergoede vochtregulerende producten die je haar beschermen tegen deze effecten. Een soort zonnebrand voor je haar dus, mét UV-filter. Vaak zijn dit handige sprays, die je het beste kunt gebruiken vanaf een kwartiertje voordat je naar het strand gaat. Daarnaast is het raadzaam om na iedere zoute zeeduik je even af te douchen met ‘gewoon’ water en daarna weer opnieuw te sprayen.

Inspiratie!

Op zoek naar een nieuw kapsel op kleurtje? Maak gewoon eens een afspraak, ik denk graag en vrijblijvend met je mee welk kapsel, look of kleurtje het beste bij je past.